JP deKlerk

De Middelburgse singer-songwriter JP deKlerk timmert hard aan de weg. Top of the World is na Fragile Paradise zijn tweede single van het album getiteld Rock & Roll Principal, dat in oktober 2019 uitkomt. Beide singles worden vergezeld door videoclips van de hand van Middelburgse fotograaf en regisseur Rob Marinissen, met wie deKlerk een inspirerende creatieve samenwerking is aangegaan.

Na succesvolle jaren als frontman van JP & The Seeger Session Band is JP deKlerk sinds 2017 bezig met een solocarrière. Zijn eerste album ‚Old Cold Church Road’, geproduceerd door de van oorsprong Zeeuwse gitarist Angelo de Rijke kwam in dat jaar uit.

„Prachtige songs op het snijvlak van Country, Folk en Rootsrock.” (Lust For Live – bekroont het album met 4 sterren).
“JP deKlerk is ‘De Zeeuwse Boss’ en een cultheld die met zijn fantastische rockband, een rasp in zijn stem en een enorm charisma iedereen in de zaal zo weet in te pakken, alsof je in zijn woonkamer staat.” (3voor12)

Liedjes van JP brengen je van een Middelburgse kroeg naar de Vlissingse Boulevard en van Parijs naar New York. Ze gaan over liefde en trots, zorg om de klimaatverandering, onrecht of wereldvrede. Altijd recht uit het hart en altijd met passie vertolkt. Hoewel de thematiek van de Engelstalige teksten veelal Nederlands, Zeeuws of Middelburgs is klinkt de muziek onmiskenbaar Amerikaans. De songs en de Americana-achtige productie doen regelmatig denken aan Bruce Springsteen, John Hiatt of Neil Young.

JP deKlerk treedt op met zijn vaste band en bij gelegenheid ook als (semi-) akoestisch duo of trio, altijd met dochter Lonneke als backing vocalist.
Nieuw is JP’s muzikale samenwerking met klassiek arrangeur/componist Christian Blaha, welke zal resulteren in een aantal optredens waarbij JP zich laat begeleiden door een strijkkwartet. Ook op het album Rock & Roll Principal is deze muzikale samenwerking te horen in het nummer Light of my Life.

JP deKlerk Band: Lonneke de Klerk (zang & percussie), Ralf Wychgel (gitaren, mandoline & mondharmonica), Bas Riedé (pedal steel, gitaren & mondharmonica), Loek van der Linde (bas), Marc Blom (drums). Strijkkwartet: Arjan Kik (viool), Arenda Honkoop (viool), Melanie Overbeke (altviool), Martijn Kooiman (cello)

Molenweg 25
4339AA Nieuw- en Sint Joosland
Nederland
04-04-2020

0118602741

Pin It on Pinterest

Share This