Scapino Ballet Rotterdam, Holland / Le Chat Noir

Twee topstukken van de succesvolle choreograaf Ed Wubbe
Scapino Ballet Rotterdam neemt u in dit sfeervolle tweeluik mee in de bruisende, theatrale dans van de Gouden Eeuw en de Parijse revue.
Holland
Met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en 17e-eeuwse kostuums, gaat Holland terug naar de Gouden Eeuw. De tijd waarin Nederland een natie van de koopman en de dominee was, waarin onze identiteit werd bepaald. Met strak geregisseerde groepsstukken en opzwepende solo’s toont de choreografie het dubbele gezicht van Nederland. Muziek van Kimmo Pohjonen, Eric Echampard en Fabian Smit wordt live uitgevoerd.
Le Chat Noir
Het theatrale, energieke en emotionele Le Chat Noir is een dansante, muzikale ode aan Parijs. Het gelijknamige theatercafé komt rond 1900 tot leven in een bruisende mix van dans, muziek en variété. Maar achter het glansrijke theaterleven en de flamboyante artiesten schuilt eenzaamheid en vergane glorie. Opzwepende operamuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met ontroerende solo’s op muziek van Jacques Brel en Edith Piaf.
www.scapinoballet.nl
Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!
GRATIS INLEIDING
Bent u nieuwsgierig hoe een voorstelling tot stand komt of welke keuzes een regisseur maakt? Bezoek dan een inleiding voorafgaand aan de voorstelling. Deze informatieve bijeenkomsten worden verzorgd door deskundige personen. De inleiding duurt ca. 30 minuten en is bij te boeken in het bestelproces bij de voorstelling.

Schouwburg
Molenwater 99 4331 SG
Middelburg
02-10-2019

0118 659666

Pin It on Pinterest

Share This