Zeeuwse zaken

Voor deze zomerexpositie heeft het Polderhuis een viertal amateurkunstschilders uitgenodigd hun werk te exposeren in het museumcafé als ook in vuurtoren ’t Hoge Licht.
Maurien Bart, Cocky Wattel, Frans van der Hagen en Henk Kloosterziel hebben landschappen, klederdrachten, paarden en de Zeeuws natuur met het bijzondere licht proberen te vangen in hun werken. Alle onderwerpen zijn gerelateerd aan Zeeland waarbij de één realistische en de ander een figuratieve manier van schilderen hanteert.
De expositie loopt vanaf 29 juni tot 30 september 2019 en is te bezoeken tijdens onze reguliere openingstijden zoals vermeld op onze site.

De kunstenaars
Maurien Bart (geb. 1979, Enkhuizen)
Won in 2015 de publieksprijs met de schilderwedstrijd Torenwacht in Vuurtoren ’t Hoge Licht te Westkapelle.
Het werk van Maurien is realistisch en wordt gekenmerkt door een levendig kleurgebruik. Maurien maakt zijn olieverfschilderijen ook in opdracht. De onderwerpen zijn : landschappen, stadsgezichten en portretten.

Cocky Wattel (geb. 1953, Grijpskerke)
In 2015 won Cocky de juryprijs met de schilderwedstrijd Torenwacht in Vuurtoren ’t Hoge Licht te Westkapelle.
Ze werkt figuratief met acryl- of olieverf op doek. Haar inspiratiebron is Zeeland met alles wat daarbij hoort, zoals klederdrachten, paarden en koeien. Verder schildert zij portretten van mens en dier en ook in opdracht.

Frans van der Hagen (geb. 1951, Axel)
Frans is medewerker bij Panorama Walcheren in Vlissingen en won in 2018 de eerste prijs bij de schilderuitdaging in de kerk te Oostkapelle. Frans wordt gegrepen door het licht in het landschap en de natuur op Walcheren. Hij probeert dit te vangen en weer te geven in zijn olieverfschilderijen.

Henk Kloosterziel (geb. 1943, Goes)
Zijn werk is figuratief en expressionistisch te noemen. Opvallend is het gebruik van het primaire kleurenplallet. Dit geeft het werk een spontane en vrolijke uitstraling.

Zuidstraat 154-156
4361AK Westkapelle
Nederland
29-06-2019 t/m 29-09-2019

0118570700

Pin It on Pinterest

Share This