3 x Female Fronted Metal

Podium De Piek organiseert avondvullend programma met drie fantastische Female Fronted Metal bands:

KINGFISHER SKY (NL) ANN MY GUARD (Hongarije) BRONTYDE (Zeeland) ANN MY GUARD
Deze Hongaarse band, met Eszter Anna Baumann als frontvrouw, toerde de afgelopen jaren succesvol door heel Europa. Het derde album Moira (2018) kreeg in het thuisland de nominatie voor ‘Metal Album Van Het Jaar’. De band brachtd dit jaar een nieuwe single uit met zware riffs. voorzien van een donkere vrouwelijke touch, en barstensvol energie.

KINGFISHER SKY
De geschiedenis van de band begint al in 2001 wanneer drummer Ivar de Graaf de gothic metal-band Within Temptation verlaat, die dan internationaal doorbreekt. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld neemt hij alle rust en tijd om composities te schrijven die niet aan een bepaald genre of stijl zijn gebonden. Ze completeren hun band met bassist Eric Hoogendoorn (ex-Orphanage), gitarist Daan Janzing, gitarist Edo van der Kolk en toetsenist George van Olffen. Media en pers reageren meteen lovend op het
debuutalbum ‘Hallway of Dreams’. De band wordt verder versterkt met Maaike Peterse op cello. Op 1 maart komt de video uit voor het lied Corneli uit, en op 23 maart wordt het vierde album uitgebracht: Technicoloured Eyes.

BRONTYDE
De Zeeuwse female fronted band Brontyde brengt alternative metal, met heavy riffs in melodieuze nummers. Je hoort elementen van post-grunge, progressieve rock en thrashmetal. Soms Brontyde presenteerde afgelopen jaar in De Piek de debuut EP Grace in Defeat tijdens een gedenkwaardig avondje met als support de bands FIRE WITHIN en DANCE WITH DRAGONS, De bestaat uit Alicia Ocké (Vocals), Sebastiaan Akkerdaas (basgitaar), Bass guitar), Teun van de Laar (gitaar), Joseph Black (gitaar) en Coen Cramer (drums) ,,Sometimes gentle as the tide, often hard as sea.”

Hellebardierstraat 13
4381 JZ Vlissingen
Nederland
04-04-2020

Pin It on Pinterest

Share This