Ad Vanderveen

Ad Vanderveen heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde singer/songwriters in de hedendaagse (inter)nationale folk en roots muziek scene. Hoewel hij geboren is in Nederland (Hilversum, 1956) is de helft van zijn familie Canadees en dit deel van de wereld heeft zijn muziek het meest beïnvloed.

Ver voordat zijn muzikale stijl Americana werd genoemd pionierde en experimenteerde Ad al met een mix van stijlen als rock-‘n-roll, folk en country. Hij speelde in veel bands voordat hij begin jaren 90 zijn vorm vond als soloartiest.

Vanderveen’s muziek door de jaren heen omvat een groot aantal stijlen, van intieme akoestische folk, country en rock’n’roll, tot expressieve rock en uitgebreide elektrische improvisaties met band.

In de afgelopen jaren heeft Ad Vanderveen een indrukwekkende catalogus van solo cd’s opgebouwd en deelgenomen aan talrijke samenwerkings projecten met grote muzikanten over de hele wereld, zoals: Al Kooper, Al Perkins, Leland Sklar, David Olney, Herman Brood, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, John Gorka, Eric Andersen, om een paar namen te noemen.


Recentelijk nodigde iemand minder dan Van Morrison Vanderveen persoonlijk uit als zijn opening-act, nadat hij diens 2017 Cd ‘Worlds Within’ had gehoord.
Ad Vanderveen’s oeuvre wordt gekenmerkt door een steeds vernieuwende, afwisselende en dieper gaande ontwikkeling. Hij geniet respect van een groeiend aantal fans, critici en collega’s, zowel in de oude wereld als in de nieuwe.
Live speelt hij de laatste tijd voornamelijk akoestische luisterconcerten in solo, duo, trio, dan wel quartet bezetting: 
AV: zang, gitaar, harmonica, footstomp
Kersten de Ligny: zang, autoharp, percussie
Timon van Heerdt: bas, mandoline, zang

Foto: Robert Muda van Hamel

Molenweg 25
4339AA Nieuw- en Sint Joosland
Nederland
18-01-2020

0118602741

Pin It on Pinterest

Share This