combinatie tentoonstelling ‘Foto & Acryl’, schilderijen en fotografie.

Van 1 maart tot en met 27 april 2019 exposeren Jan Bart Visser en zijn dochter Barbara van der Steen samen in Galerie BuB-Art in Zierikzee. De duo-expositie met als titel Foto & Acryl heeft landschappen als onderwerp, voornamelijk in Zeeland en op Schouwen-Duiveland.

Vader en dochter exposeerden in de afgelopen tien jaar al meerdere malen. Het is de tweede expositie in de galerie van Barbara. Zij fotografeert, hij schildert. Na zijn pensioen begon Jan Bart een galerie, deze bestaat inmiddels niet meer. Maar toen Barbara en haar man een voormalig winkelpand kochten, was er zo veel ruimte dat daar een galerie in paste. Sinds een jaar zijn de gezamenlijke exposities nieuw leven in geblazen. “Mijn creativiteit en interesse in kunst en fotografie heb ik van hem en het is leuk om daar samen mee bezig te zijn, ieder op zijn/haar eigen manier,” vertelt Barbara.

Over Jan Bart Visser
Jan Bart Visser is een kunstschilder die het liefst los van regels en academisch onderricht schildert. Hij werkt zeer expressief vanuit zijn gevoel en intuïtie. Tijdens het schilderen ‘groeien’ de vormen en kleuren tot de opgedane sfeer vanuit zijn opgeslagen herinneringen. Hij speelt met kleuren, licht, vormen en passie. De liefde voor het schilderen komt voort uit zijn belangstelling in het impressionisme/post impressionisme en fauvisme. Landschappen boeien hem het meest door de telkens veranderende sfeer.
www.lalignerouge.nl

Over Barbara van der Steen
Barbara van der Steen fotografeert zoals haar vader schildert, op gevoel. Ze kent de techniek, maar laat zich toch leiden door gevoel. Ze noemt zelf altijd een ‘zalfje voor het oog’, wanneer ze dat gevoel krijgt, is de foto goed. Haar landschappen kenmerken zich veelal door de stilte die ze uitstralen. Naast landschapsfotografie houdt Barbara zich ook bezig met macrofotografie en dan met name van voedsel. Het voedsel wordt dusdanig in beeld gebracht dat er alleen nog een abstract beeld over blijft van lijnen en kleuren met hier en daar een kleine scherpe toets, met een bijna sensuele uitstraling.
www.galeriebubart.nl/fotografie-door-barbara/

St. Domusstraat 58
4301 CR Zierikzee
Nederland

0111402193

Pin It on Pinterest

Share This