Consort of Voices in Museum Veere

Ook deze zomer organiseert barokensemble Consort of Voices een concertserie in Museum Veere. In de periode juni t/m september 2019 worden vijf concerten gegeven rondom het thema ‘Op reis door Europa’. Het laatste concert is op zaterdag 7 september en tijdens dit concert staat de stad Parijs centraal.

Marlotte van’t Hoff zingt tijdens dit concert cantates van Montéclair en Clérambault. In beide cantates speelt de viola da gamba een belangrijke rol, als schepper van een specifieke sfeer of als commentator op de vocale stem. Daarnaast is er instrumentale muziek van Rameau, wellicht Frankrijks bekendste barokcomponist. Het begin van de 18e eeuw was de bloeitijd van de Franse solocantate.

Mecenassen organiseerden in hun Parijse stadspaleizen privé-concerten met de beste Franse en Italiaanse musici. De muziekstijl in de Franse solocantate biedt het beste van twee muzikale werelden: enerzijds het gracieuze en subtiele van de Franse stijl en anderzijds de Italiaanse virtuositeit en bravoure. 

Praktische info: de concerten vinden plaats in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en beginnen om 16:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Consort of Voices en het museum. Meer informatie: www.consortofvoices.nl en www.museumveere.nl

Kaai 25
4351 AA Veere
Nederland
07-09-2019

0118 501744

Pin It on Pinterest

Share This