Consort of Voices terug in Museum Veere met concertserie

Ook deze zomer organiseert barokensemble Consort of Voices een concertserie in Museum Veere. In de periode juni t/m september 2019 worden vijf concerten gegeven rondom het thema ‘Op reis door Europa’. Het eerste concert is op zaterdag 8 juni en tijdens dit concert staat de stad Londen centraal.

Londen had in de eerste helft van de 18e eeuw een enorme aantrekkingskracht op musici uit Europa. De opera werd vanaf de jaren ‘20 bij het grote publiek een ongekend populair genre. Veel Italianen beproefden hun geluk in Londen. Als orkestmusicus verbonden aan de beroemde operahuizen, maar ook als componist van kamermuziek. In dit programma een portret van Londen uit het begin van de 18e eeuw: Barsanti, Dieupart, Händel, Scarlatti en Mancini.

Praktische info: de concerten vinden plaats in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en beginnen om 16:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Consort of Voices en het museum en kosten 12 euro per concert. Ook is het mogelijk een passepartout voor de gehele serie aan te schaffen voor 50 euro. De overige data zijn: 6 juli (Florence), 27 juli (Leipzig), 24 augustus (Napels) en 7 september (Parijs). Meer informatie: www.consortofvoices.nl enwww.museumveere.nl

Kaai 25
4351 AA Veere
Nederland

0118 501 744

Pin It on Pinterest

Share This