De Oosterschelde fietsontdekkingstocht

Het getij, de wind, de wolken en de zon, zorgen er voor dat Nationaal Park Oosterschelde er elke dag anders bij ligt, elke dag nieuw lijkt. Hier ontmoeten vissersschepen en plezierjachten elkaar, genieten zeehonden van de zon op een drooggevallen plaat en zorgen de dorpen en steden op de oevers voor aangename plaatsen om dit alles in je op te nemen. Hoe kun je dit gebied beter beleven dan op de fiets! Je krijgt niet alleen een prachtig uitzicht direct over het water, de schorren en de slikken, je kunt bovendien op één dag flink wat kilometers afleggen en de verschillende facetten van het gebied op je in laten werken. De route is te rijden op het fietsknooppuntensysteem. Twee maal fietst u over de Oosterschelde. Kortom genoeg om een dag te genieten!
In de tijd dat de pyramides gebouwd werden in Egypte woonden er al mensen langs de Oosterschelde. Nehalennia was de godin die reeds voor de Romeinse tijd in onze streken offers kreeg voor een behouden vaart. Tastbare bewijzen zijn tijdens de fietstocht op verschillende plaatsen te bezichtigen. Misschien ziet u een zeehond? Wat zijn karrevelden? Waartoe dient een palingoversteek? Twee maal fietst u over de Oosterschelde.
De Oosterscheldefietstocht is bedoeld als fietsdagtocht. Neem er dus de tijd voor!
De fietstocht is geschikt voor iedereen. De tocht is 56 km lang.
Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deze fietsontdekkingstocht, die voorzien is van vragen en opdrachten, zelf fietsen. Vanaf 11.00 uur.

Steenweg 13a
op het grote P-terrein bij de rotonde in 4328 RL
Westenschouwen

0111-652721

Pin It on Pinterest

Share This