Ellen Foley (USA) in Fizi

In augustus 2018 zorgde Ellen Foley voor twee uitverkochte, succesvolle concerten in fiZi. In 2020 komt Ellen voor de vierde maal naar Nederland op tournee en is ze ook weer te zien en te horen in fiZi.
Alleen al met de zin ‘Stop right there! I wanna know right now’ is de Amerikaanse zangeres Ellen Foley wereldberoemd geworden. Zij zong die tekst in het duet Paradise by the dashboard light met Meatloaf. Ellen Foley zingt nog steeds en tijdens haar toernee door België en Nederland doet zij op zondagmiddag 24 mei Filmtheater fiZi in Zierikzee aan. Zij geeft daar vanaf 14.30 uur een intiem concert voor maximaal honderd bezoekers.
Foley koos in 1977, ondanks het grote succes met Meatloaf, toch voor een carrière als solo-artieste. Met succes, want zij scoorde nummer één hits met onder meer What’s a matter baby en We belong to the night. Zij had een stormachtige relatie met Mick Jones van The Clash, die haar tweede solo-album produceerde en die met haar onder meer het duet Hitsville U.K. op het Sandinista album van The Clash opnam. Foley leverde ook belangrijke vocale bijdragen op de albums You’re never alone with a schizophrenic van Ian Hunter en Body and soul van Joe Jackson.
Ellen Foley treedt nu nog steeds op met haar eigen band ‘Ellen Foley and The Worried Men’. Ze nam een nieuw studio-album op, About Time, dat in de Benelux in 2015 werd uitgebracht.

Kerkhof 3
4301 BZ Zierikzee
Nederland
24-05-2020

0111-410202

Pin It on Pinterest

Share This