Grayson Capps

In de muziek bestaat ook een soort ratrace. Die gaat van elk jaar een plaatje gevolgd door een toertje en dan weer van vooraf aan. Maar Grayson Capps laat zich niet meer leiden door de druk van deadlines. Voor Scarlet Roses, zijn eerste soloalbum in zes jaar, heeft hij zich op z’n dooie gemak teruggetrokken in zijn ‘schrijvers- hutje’ in de achtertuin. Daar liet hij de songs tot zich komen als in een droom om ze vervolgens compleet re- laxed te gaan opnemen. Een van de meest rockende singer-songwriters heeft inderdaad de ontspanning gevonden.

Het album is een warm pleidooi voor de totale onthaasting en losheid. Op zaterdagavond 26 oktober staat hij met gitarist Corky Hughes in De Wegwijzer.

Geboren in Opelika (Alabama) vormde Grayson eind jaren 90 met John Lawrence de kern van de band Stavin’Chain. In 2005 debuteerde hij onder zijn eigen naam met het album ‘If You Know My Mind’ en heeft inmiddels reeds zes studioalbums op zijn naam staan.

Capps, voor wie het vergeten was, kwam in de schijnwerpers toen hij de muziek maakte voor de film A Love Song For Bobby Long (met John Travolta en Scarlett Johansson in de hoofdrollen). In die tijd (2005) ver- scheen ook het fameuze debuut If You Knew My Mind, vrij snel gevolgd door Wail & Ride. Capps trad op op Blue Highways, en perste er in 2007 en 2008 nog een paar opvolgers uit.

Daarna kwam de klad er in en kwam er nog maar één album van Capps uit. Wel trad hij toe tot de gelegenheidsformatie Willie Sugarcapps.

Capps doet niet meer mee aan de rat-race van platen maken, toeren, platen maken, toeren etc. De lange adempauze sinds 2011 is ten goede gekomen aan het materiaal op Scarlet Roses. Capps weet als vanouds te excelleren in die combinatie van broeierige zuidelijke blues en rock, met als absoluut hoogtepunt het ruim 8 minuten du- rende Taos. Ook mooi is New Again dat Capps schreef toen zijn vader een zware operatie moest ondergaan en hij zich realiseerde hoe breekbaar het leven is.

Molenweg 25
4339AA Nieuw- en Sint Joosland
Nederland
26-10-2019

0118602741

Pin It on Pinterest

Share This