Into the Mystic: 5 magische bands uit Zeeland

Avondvullend programma met vijf magische bands van Zeeuwse bodem. Wat overkomt je wanneer een grote muzikale vriendengroep, verdeeld over vijf bands, een avondvullend programma presenteert? Dat beleef je op deze avond in De Piek. Met optredens van: Potential Wonder, The Zimmerman Project, Even before Adam, Tape-It, Planet of Waves. Allemaal avontuurlijke Zeeuwse bands. Ze spelen veelal eigen muziek, maar ook nummers van anderen.
De muziek van POTENTIAL WONDER wordt wel progressieve indie rock genoemd, maar de band zelf is het daar niet mee eens. Je zou het ook folkrock kunnen noemen, met curieuze, soms ietwat donkere rafelrandjes. Afgelopen jaar won de band er op Klomppop de Spectra finale mee.
THE ZIMMERMAN PROJECT speelt covers van Bob Dylan met een eigen twist.
In de muziek van TAPE-IT zijn invloeden te horen van zowel The Band en Neil Young als Pink Floy. Op volle sterkte omvat de band negen muzikanten. Tape-It maakte de afgelopen jaren vier albums, waarvan de eerste twee inmiddels zijn uitverkocht. 
Bij EVEN BEFORE ADAM hoor je maatschappij-kritische teksten, met vrolijke riffs verpakt in melodieuze melancholie en mantra-machinale ritmes.
PLANET OF WAVES is een akoestische ‘huiskamerband’. Kenmerkend zijn de warme harmoniën en vloeiende klanken, afgewisseld met up tempo folk.

Hellebardierstraat 13
4381JZ Vlissingen
Nederland
29-02-2020

0622950962

Pin It on Pinterest

Share This