Kid Harlquin / Powerized. Metalprogrock. Dubbelconcert

Dit belooft een overweldigend avondje te worden, tot de randen gevuld met een grote diversiteit aan spetterende metal-progrock. Twee niet mis te verstane bands voor de prijs van één.

POWERIZED maakt naam met een overweldigende muur van melodieus geluid en intense vocalen: van uitgebreide epische symfoniën tot luchtige tussendoortjes; van extravaganza tot adembenemend mooie songs.

Verwacht van KID HARLEQUIN strakke gitaar riffs en melodieuze zang ondersteund door elektronica, met daaromheen een donker sfeertje à la Nine Inch Nails, A Perfect Circle of Deftones.

Twee bands die, hoezeer ook van elkaar verschillend, er alletwee boordevol energie de beuk in gooien, en hun sporen in de scene al dubbel en dwars hebben verdiend, van de Ziggo Dome (Kid Harlequin) tot in de voetsporen van Theocracy en Helloween (Powerized)

Pas nog ondersteunde KID HARLEQUIN op Nederlands grootste podia concerten van Alter Bridge, Placebo en Mushroomhead. Ook elders in Europa toerde deze vijf mans formatie uit Rotterdam succesvol langs de podia. De band heeft inmiddels twee albums en een EP op zijn naam.

POWERIZED is het geesteskind van multi-instrumentalist en vocalist Nick Holleman (ex-Vicious Rumors). Deze viermansformatie uit Breda kreeg meteen al na verschijning van een eerste demo -met daarop het cult-nummer My Creed- een formidabele live reputatie.

Er volgden toernee’s door Europa. De eerste single -gemixt en geasterd door Matt Smith vanTheocracy- werd gepresenteerd tijdens een show met de legendarische band Heloween. Afgelopen jaar kwam het debuutalbum uit: The Mirror’s Eye. De band (gitaar, basgitaar, drums en vocals) wordt ondersteund door symfonische orkestraties.

Hellebardierstraat 13
4381JZ Vlissingen
Nederland

0622950962

Pin It on Pinterest

Share This