Mr. Overdrive. Support: Charades. Heavy Stoner Progrock

Aanvang 21.00 uur stipt. Deuren open: 20.00 uur. Entree 10 euro.

Tsja, hoe kan je deze twee bijzondere progrock bands nu eigenlijk in één adem beschrijven? Het is in ieder geval heavy rock die onder hoogspanning staat. Bij de één (Mr. Overdrive) gaat het om onconventionele, electro stoner rock. Bij de ander (Charades) om, soms heftige, soms dromerige alternatieve rock met een grungy emo twist.

MR. OVERDRIVE

Een dikke muur van elektronica en riff based rock. Dat is Mr Overdrive, een onconventioneel power trio uit Rotterdam dat je laat dansen en headbangen binnen een en hetzelfde nummer. Met niet meer dan vier snaren, 32 toetsen, zware drums en twee leadzangers die er stevig tegenaan gaan. Tsja, hoe moet je dat noemen: heavy electro toner rock?

Mr. Overdrive laat zich inspireren door bands als De Staat, Soulwax en Royal Blood, maar brengt vooral een eigen geluid, waarvan je niet kan geloven dat de gitaar die je hoort toch echt een bas is.

Mr. Overdrive is opgericht door muzikanten die hun sporen al dubbel en dwars verdienden in andere bands. Afgelopen jaar kwam een eerste EP uit: A Fox, A Rabbit. Bezetting: Emiel Gilijamse (basgitaar, zang), Jasper de Groot (bassSynth, zang), Lex Folmer (drums).

CHARADES

Charades komt uit de grensgebieden van Zuid-Holland en Zeeland. Het trio heeft net een tweede EP uit ‘Floating’ (12 april) en kwam daarmee meteen live in de etalage van de nationale Radio 3 FM.

Niet gek, want al meteen na de verschijning van de debuut EP ‘Grey Pillar Sky’ trok Charades een spoor langs de grotere podia, van Q-Factory Amsterdam tot Paradiso en van Eurosonic Noorderslag tot een hele reeks clubs in Nederland en België. De band werkte samen met Carsten Brunsveld (John Coffey) aan het nieuwste materiaal dat we in de Piek gaan horen.

Charades bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet (Middelharnis), bassist Frank Mastenbroek (Dordrecht) en drummer Rick Kouwenberg (Zierikzee).

Hellebardierstraat 13
4381JZ Vlissingen
Nederland

0622950962

Pin It on Pinterest

Share This