Open tuinenweekend Veere

Veere Stokrozenstad toont zich in juni van haar bloemrijkste kant. De pittoreske steegjes zijn bezaaid met stokrozen en over oude stadsmuren slingert uitbundig bloeiende blauwe regen. Achter de monumentale gevels gaan bijzondere tuinen schuil. Tijdens het open tuinenweekend, traditioneel in het tweede weekend van juni, stellen tien particuliere eigenaren hun Zeeuwse hofjes open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tijdens het tuinenweekend gratis geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.
De deelnemende tuinen wisselen jaarlijks. Ook bezoekers die eerder een open tuinenweekend hebben bezocht, kunnen nieuwe inspiratie opdoen. In sommige tuinen is iets extras te doen, zoals verkoop van kunst, brocante, of zelfgemaakte versnaperingen. Er is ook een stokroos informatiepunt.
De totale route is per fiets of te voet af te leggen. De stadskern en het buitengebied zijn ook per auto bereikbaar. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het Veerse krekengebied. Ook leuk: combineer uw bezoek met een vaartochtje over het Veerse meer of verdiep u in de historie van het stadje in Museum Veere. Op zaterdag 8 juni wordt tevens het beiaardfestival georganiseerd met o.a. een concert van bloemenmelodieƫn op het carillon van het oude Stadhuis, te beluisteren in de naastgelegen tuinen. De afsluiting van het open tuinenweekend wordt dit jaar luister bijgezet door vrouwenkoor Quodlibet. Zij verzorgen op zondag 9 juni om 17.30 uur in de Kleine Kerk een gratis toegankelijk concert rondom het thema flora en fauna. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Kapellestraat 27 (officieel startpunt)
4351 AL Veere
Nederland

0651398778

Pin It on Pinterest

Share This