Slag om de Schelde: ‘War, Wings & Concrete”

Na een jaar van afwezigheid, worden er door Wings to Victory dit jaar weer Zeeuwse Luchtvaart Dagen georganiseerd. Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober in de Lasloods te Vlissingen.
Dit evenement wordt georganiseerd onder de naam “War, Wings & Concrete”
Wings to Victory werkt hiertoe samen met Festung Walcheren en andere musea uit Zeeland. Festung Walcheren heeft het beheer over een bunker naast de Lasloods.
Wings to Victory herdenkt vliegeniers en de luchtoorlog uit WO2.
Het evenement zal vooral in het teken staan van de herdenking 75 jaar Slag om de Schelde.
De Lasloods in Vlissingen, een sfeervolle industriële evenementenhal, zal dienen als onderkomen.
In deze hal en op het grote buitenterrein kan jong en oud en het gehele gezin weer genieten van de luchtvaart op allerlei gebied. Met natuurlijk de sfeer die u van Wings to Victory gewend bent! Er zijn vliegtuigen, helikoptervluchten (op zaterdag) , modelvliegtuigen, legervoertuigen, vliegsimulators (uniek: ook een F-35 (de JSF) simulator van de Koninklijke Luchtmacht). Vrijdagochtend vroeg wordt er een (echte) F-16 gebracht. Dit jaar mogen kinderen in de cockpit zitten! Er zijn trapvliegtuigjes en -autootjes voor de kleintjes, raketten en vliegtuigen maken, schmink, etc etc. Tevens meerdere tentoonstellingen over o. a. De RAF tijdens de Slag om de Schelde, Vrouwen in de oorlog, en het Wings to Victory museum.
Meerdere re-enactmentgroepen zullen aanwezig zijn. Zij zijn gekleed in de originele uniformen uit de oorlog en bedienen bijv. radio’s uit deze periode, of rijden op een origineel legervoertuig.
Nieuw is, dat op beide dagen een aantal (bijzondere) lezingen worden gegeven. Onderwerpen zijn uiteraard de rol van de RAF tijdens de Slag om de Schelde, Over Herbert Davy, boordschutter van de raid op Westkapelle. Op vrijdagmiddag staat een lezing voor kinderen door een ooggetuige van de luchtoorlog gepland.
Met medewerking van o. a. de Gemeente Vlissingen, de Koninklijke Luchtmacht, Memorial 40-45 Kapelle, Museum Gdynia en Festung Walcheren. Een evenement wat u niet mag missen!

De (loco) burgemeester zal dit evenement officieel openen op vrijdag 18 october, 13.00 uur.

Meer informatie:
-WWW :WingstoVictory.nl
-FB : Wings to Victory

Tweede Binnenhaven 8
4382 ZH Vlissingen
Nederland
18-10-2019 t/m 19-10-2019

06-29215750

Pin It on Pinterest

Share This