Smakelijke wandeling in Koudekerkse Inlaag

Ga mee op een mooie tocht door de natuur van de Zuidkust van Schouwen en sluit af met een proeverijtje van zilte zaligheden. Aanmelden vooraf verplicht. Dit kan via www.nm.nl/agenda of via de lokale vvv.

Aan de Zuidkust van Schouwen krijgt de natuur volop de ruimte om zich te ontwikkelen. Met ruim 1300 hectare zilte natuur is er een prachtige parelsnoer aan nieuwe natuur aangelegd voor vogels als de scholekster, kluut en tureluur. Zilte planten als zeekraal en klein schorrenkruid gedijen er prima en laten in oktober hun prachtige rode kleur schitteren.

Strijd tegen het water

Tijdens de wandeling neemt de Natuurmonumentengids je mee in de geschiedenis van de strijd tegen het water, die het landschap grotendeels heeft bepaald. De dijkdoorbraak bij de Schelphoek onthult een deel van de zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Schouwen-Duiveland.

Zilte zaligheden

Tijdens een avontuurlijke wandeling door de Koudekerkse Inlaag komen de geuren van Zeeuwse lekkernijen je al tegemoet. Onze natuurkok serveert verschillende Zeeuwse zaligheden, vers en puur natuur. Geniet in alle rust van de heerlijke Zeeuwse lekkernijen met het geluid van talloze kustvogels op de achtergrond.

Tips van de boswachter:
Neem een verrekijker mee om de dieren van dichtbij te zien;
Draag bij voorkeur een lange broek om een tekenbeet te voorkomen. Check je lichaam na afloop voor alle zekerheid op eventuele teken;
Voor een toiletbezoek kun je voor aanvang of na afloop terecht bij de openbare toiletten bij restaurant Het Oliegeultje (Havenplateau1, 4328 NT Burgsluis)

Koudekerkseweg 12
4328NP Burghsluis
Nederland
04-05-2019

0113-644044

Pin It on Pinterest

Share This