THE CALICOS (B) / PEETMAN – AMERICANA ANNO NU

THE CALICOS (B). Support PEETMAN

Het Belgische antwoord op The War On Drugs? Eerder misschien iets dat heel erg zichzelf is. Afgelopen jaar wonnen The Calicos de Humo’s Rock Rally ‘met een sound die op indrukwekkende manier laat horen hoe Americana anno 2018 zou moeten klinken’.

De zesmansformatie uit Antwerpen brengt even stevige als sfeervolle gitaar/indierock mee naar De Piek. Optredens vallen vooral ook in de smaak bij fans van artiesten als Bruce Springsteen, Neil Young, Wilco en Ryan Adams.

Als support beklimt de Middelburgse zanger, songschrijver en gitarist Peetman het podium. Bij hem voeren country en blues de boventoon.

THE CALICOS
Hun debuut-single Our House kwam uit in september, en werd meteen opgepikt door Radio 1 en Studio Brussel. Producer was Reinhard Vanbergen (Das Pop, Novastar). Begin dit jaar volgde, al even succesvol, een tweede plaat: Driftwood.

De muziekpers reageert laaiend enthousiast.

,,Weinig bands waren beter ingespeeld. Veruit de meest melodieuze, met veel aandacht voor de gitaren”, schreef De Standaard na de finale van Humo’s rock Rally.

,,Zanger Quinten Vermaelen (22) heeft wat weg van Joost Zweegers (Novastar), maar vooral het erg vloeiende samenspel van het zestal oogstte lof”, meldde Focus Knack

“Als deze Antwerpenaren zich niet vastrijden in het hele specifieke genre dat Americana is, zijn ze in staat een breed publiek aan te spreken en muteren ze misschien tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen. Een logische eerste plaats. Fans van Wilco en Ryan Adams stonden er hoe dan ook bij te likkebaarden”, oordeelde De Morgen.

PEETMAN
Peetman (1977) ziet zichzelf niet al een échte singer-songwriter. Hij omschrijft zich liever als een cowboy gevangen in het lichaam van een Middelburgse Zeeuw die muziek maakt waarin country en blues de boventoon voeren. Zijn Engelstalige teksten gaan veelal over kleine menselijke ongemakken als liefdesverdriet of geldgebrek, en zijn doorspekt met humor en een flinke dosis zelfspot. Peetman bracht de afgelopen jaren uiteenlopende singles en EP’s uit. De meeste hiervan zijn terug te vinden op YouTube.

Hellebardierstraat 13
4381JZ Vlissingen
Nederland

0622950962

Pin It on Pinterest

Share This