Toneelgroep Het Volk, Het vermoeden van Poincaré

In Het vermoeden van Poincaré zijn twee heren voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld, omdat het Alpenchalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Ze doen verwoede pogingen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip.

Het vermoeden van Poincaré is een onbewijsbare wiskundige stelling. Niet zozeer dit vermoeden zelf, als wel de ontoereikendheid van de taal is de inspiratiebron van Kruijver en Bunschoten van Toneelgroep Het Volk voor dit door hen zelf geschreven toneelstuk. Zo brengen zij met Het vermoeden van Poincaré hun interpretatie van absurdisme voor het voetlicht. Ook deze keer weet Het Volk daarbij met humor en mededogen vorm te geven aan mannelijk onvermogen.

idee/spel: Wigbolt Kruijver en Bert Bunschoten
regie: Michael Helmerhorst
lichtontwerp: Ed van Liemt
decor: Jan Heijer
techniek: Hans van Leuven

Over Het vermoeden van Poincaré schreef:
De Telegraaf: “Samen met regisseur Michael Helmerhorst die voor deze voorstelling ook beelden uit zijn rijke filmcollectie selecteerde en monteerde om het publiek van net dat beetje extra informatie te voorzien om de suspense te voeden, hebben Bunschoten en Kruijver een absurdistisch en humoristisch stuk afgeleverd.”
Haarlems Dagblad: “Meesters op vierkante millimeter… een feest van herkenning, want alle Volk-thema’s komen weer voorbij, inclusief, voor de kenners, de nodige verwijzingen naar eerder werk. Een mooie toevoeging vormen de (audio)visuele bijdragen van Michael Helmerhorst waardoor een spannende, nieuwe laag ontstaat.”

Kerkhof 3
4301 BZ Zierikzee Zierikzee
de Weverij
31-10-2019

0683707280

Pin It on Pinterest

Share This