Zeeland Nazomerfestival

Van 27 augustus tot en met 7 september barst de 19e editie van Zeeland Nazomerfestival los met theater op locatie in Zeeland en muziek op het Abdijplein in Middelburg. Deze nazomer staan er drie grote locatietheatervoorstellingen op het programma; Wie is Bang, een nieuwe theatertekst van Tom Lanoye, De Vallei het geesteskind van Hans Op de Beeck en Eric Sleichim/Bl!ndman en Theaterproductiehuis Zeelandia herneemt de theaterhit van ZNF 2018: Winterreise van regisseur Niek Kortekaas op Fort Ellewoutsdijk.

De scherpste pen van Vlaanderen
‘De scherpste pen van Vlaanderen’, Tom Lanoye, schrijft een zwarte komedie over theater in tijden van Netflix. Wie is Bang gaat over een ouder wordend acteurskoppel dat de balans opmaakt van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Meer info.

Muziektheater door Hans Op de Beeck en Eric Sleichim 
De Vallei (een apocalyps) is meeslepend muziektheater over de banaliteit van geweld, waarheid en verzoening. In De Vallei vertelt een man, acteur Dirk Roofthooft, zijn onwaarschijnlijk levensverhaal omringd door de muzikanten van Bl!ndman die zijn tragische vertelling ondersteunen, kleuren en becommentariëren. Meer info.

Theaterhit 2018 terug in het festival
Winterreise was de theaterhit tijdens Zeeland Nazomerfestival 2018 met enthousiaste reacties van het publiek, lovende recensies in de pers en een uitverkochte reeks voorstellingen. Reden voor Theaterproductiehuis Zeelandia, organisator van het Zeeland Nazomerfestival, om deze succesproductie te hernemen op het indrukwekkende Fort Ellewoutsdijk. Meer info.

Dans en concerten in en rond Middelburg
Naast locatietheater programmeert Zeeland Nazomerfestival dit jaar hedendaagse dans van gezelschappen uit Nederland en Vlaanderen. 
Op het Abdijplein in Middelburg bespelen grote namen en aanstormend talent uit de Nederlandse muziekscene het podium van 30 augustus tot en met 7 september. Meer info.

Abdijplein
Middelburg
Nederland
27-08-2019 t/m 07-09-2019

+31 (0)118 68 11 00

Pin It on Pinterest

Share This