Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse

Zeeland heeft een prachtig landschap met unieke kenmerken. Voor fietsers is er dan ook veel te zien en te beleven. De Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D) is het fietsevenement waarin alle Zeeuwse elementen zijn verwerkt. In zes weekenden worden zes uitdagende en winderige routes gereden die verspreid liggen door Zeeland. Naast de fietstochten is er een dagvullend programma voor het hele gezin. Van een Dikke Banden Race voor de allerkleinsten tot een BMX-clinic voor de oudere jeugd.

Naast de fietstochten is er een dagvullend programma voor het hele gezin. Van een Dikke Banden Race voor de allerkleinsten tot een BMX-clinic voor de oudere jeugd. Vier van de zes Zeeuwse routes van de wind zijn vernoemd naar Zeeuwse wielerhelden: Jo de Roo, Jan Raas, Theo Middelkamp en Keetie van Oosten-Hage. De twee andere routes zijn de Zeeuwse windroute en de Wouter Weylandt route, die onder andere over de Deltawerken en de Zeelandbrug gaan. Of je van recreatief fietsen houdt of van wielrennen, iedere fietser is van harte welkom bij de ZWW6D!

Binnenkort worden de routes en programma’s per etappe bekend gemaakt op www.sportzeeland.nl.

DATA ZWW6D 2019

Etappe 1 Wouter Weylandt Toertocht Zaterdag 1 juni 2019 van 08:30 – 16:00 Etappe 2 Zeeuwse Wind Route Zondag 16 juni 2019 Etappe 3 Jo de Roo Toertocht Zondag 23 juni 2019 Etappe 4 Jan Raas Toertocht Zondag 7 juli 2019 Etappe 5 Keetie van Oosten Toertocht Zaterdag 17 augustus 2019 Etappe 6 Theo Middelkamp Toertocht Zondag 15 september 2019

Pin It on Pinterest

Share This