Reizen binnen Renesse

Om de strandovergangen, de recreatiebedrijven en het centrum van Renesse bereikbaar te houden, beschikt Renesse over een Transferium. Op dit grote terrein met 900 parkeerplaatsen kun je gratis parkeren. Het centrum ligt op 500 meter afstand. Ideaal dus om je bezoek hier te beginnen.

Tussen half mei en eind september kun je met bussen, soms ook met een cabrio-bus of elektrobus, gratis verder reizen naar de verschillende duinovergangen. Deze bussen rijden ook langs enkele campings en bungalowparken. De Strand Express brengt met busjes mindervalidenmensen tegen een vergoeding tot op het strand. De ritten van de Strand Express moet je wel reserveren. Dat kan bij Taxicentrale Renesse (TCR) die het vervoer vanaf het Transferium verzorgt: 0111-463100. Vanaf het busstation van het Transferium vertrekken ook de reguliere lijndiensten met diverse bestemmingen.

In het Transferiumgebouw vind je openbare toiletten.

Naast het Transferium ligt de Tuin van Renesse. Een heerlijke plek om even te ontspannen. Maak een leuke foto van de grote strandstoelen die in de tuin staan! En vergeet niet het VVV Inspiratiepunt Renesse te bezoeken. Je beleeft hier het onderwaterleven van Natuur Park Oosterschelde, je hoort de verhalen van de vogels van Plan Tureluur, leert meer over de watersnoodramp van 1953 en het water loopt je in de mond als je de streekproductentafel ziet.

Bij diverse ondernemers op het Transferium en in het dorp zijn fietsen en bolderwagens te huur.

Wil je een keer iets bijzonders, neem dan de New York Taxi die in Renesse gevestigd is. Deze originele Yellow Cabs en stretch-limo’s zijn regelrecht uit New York geïmporteerd. NYT rijdt tegen vaste tarieven het hele jaar door: 0111-464646.

En dan is er nog ’t Boemeltreintje dat in juli en augustus op woensdag rondritten door Renesse maakt van 30 minuten. ’t Boemeltreintje vertrekt vanaf het centrum van het dorp.

Pin It on Pinterest